Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Tiistai 29.9. – päivä 5 

Vilma: -Viimeisenä kokonaisena päivänä kävimme syömässä taas kunnon aamupalan hotellilla, jonka jälkeen lähdimme Gaudin suunnittelemaan Guell- puistoon. Puistossa oli todella vehreää, ja vierailimme myös Gaudi-museossa, jossa tutustuimme paremmin arkkitehtuuri Antonio Gaudin elämään.

Puistosta lähtiessä vältimme täpärästi parkkisakot ja lähdimme ajelemaan kohti keskustaa. Keskustassa kävimme aluksi La Bouriqa ”torilla”, jossa oli paljon kuhinaa sekä ruokaa ja juomaa laidasta laitaan. Joimme tuoreet hedelmämehut ennen kuin lähdimme shoppailemaan keskustan kauppoihin.

Vertti: - Heräsin myöhään aamulla. Menimme paikallisen ja edesmenneen taiteilijan Antonío Gaudin puistoon ja museoon. Olimme siellä muutaman tunnin ihaillen hänen upeita puutarhojaan ja hänen asuntoaan, joka oli siis muutettu museoksi. Siellä oli upeaa. Barcelonan keskustassa oli myös kirkko, (tehnyt sama henkilö, Antonío Gaudi) joka on ollut kesken yli 200 vuotta, jota rakennetaan yhä.

Vilma: -Kävin shoppailemassa vaatekaupoissa, joita ei Suomesta löydy, ja löysinkin paljon kivoja vaatteita. Isi ja Vertti odottelivat välillä kahvilassa.

Vertti: - Seuraavaksi menimme kauppoihin, josta ostimme vaatteita.

Vilma: Illalla meillä oli vielä jalkapallo peli Camp Nou-stadionilla (FC Barcelona vs Lederkusen). Pelissä oli hieno tunnelma ja vaikken mikään isoin jalkapallofani olekaan, oli peli silti todella hieno kokemus.

Vertti: Ilta alkoi jo tulla. Illalla oli UEFA Champions Ligue (Mestareiden Liiga) ottelu FC Barcelonan ja Bayer 04 Leverkusenin välillä. Asia josta olen unelmoinut lähes koko ikäni. Päästä FC Barcelonan stadionille, Camp Noulle. Ja se unelma toteutui. Kun pääsimme stadionille, ymmärsimme kuinka korkealla paikkamme oli. Jos Camp Noulle mahtuu 99 231 ihmistä ja meillä oli neljänneksi korkein rivi! Huippasi vähän. Mutta se kenttä, se oli paras kenttä mitä olen nähnyt! Nurmikko kasteltu ja ajettu millimetrilleen samanpituiseksi. Kaikki oli mahtavaa. Se oli kuin taivas.

Barcelonan kokoonpanohan oli tämänlainen: Maalissa Marc-André Ter Stegen, puolustajat olivat Daniel Alves, Gerard Pique, Jeremy Mathieu ja Jordi Alba. Keskikentältä löytyi Sergio Busquets, Andrés Iniesta, sekä Ivan Rakitic. Sekä hyökkääjinä Neymar da Silva Santos Júnior, Luís Suarez ja Sandro Ramirez. Mielestäni maailman paras pelaaja Lionel Messi oli loukkaantuneena katkenneen ristisiteen takia. Se oli harmillista, koska olisin halunnut nähdä hänet. Kun alkulämmittelyt oli tehty ja kaikki oli valmista, tuomari sai viheltää pelin alkaneeksi. Paikalla oli 68 726 henkilöä. Yleisö hurrasi. kun noin 22´ minuuttia oli kulunut, Bayer Leverkusenin Kreikkalainen puolustaja Kyriakos Papadopoulos puski pallon Barcelonan verkkoon. Muuta erikoista ei ensimmäisellä puoliajalla tapahtunut paitsi Sandro Ramirezin läpiajo, ja Ivan Rakiticin tolppaan pusku.

Kun ensimmäinen puoliaika oli pelattu, oli Barcelonan kannustajat allapäissään. Mutta ei huolta, lue tämä: toinen puoliaika oli tapahtumarikas ja Barcelona hallitsi palloa ja painosti maalilla, joka tuotti tulosta. 80´ minuutilla Sergi Roberto ja Munir El Haddadi vaihettiin kentälle ja Munir pääsi myös laukomaan palloa. Munir laukoo, Saksalainen maalivahti Bernd Leno torjuu, mutta ei saa pidettyä palloa, joten Sergi Roberto tuikkaa pallon pömpeliin ja Barcelona tasoittaa. Yleisö hurraa. Saksaliset lähtevät tekemään keskialoitusta, mutta 82´ minuutilla Luís Suarez tulee ja riistää pallon kuljettaa hetken aikaa ja ampuu pallon vasempaan ylänurkkaan. Se meteli, joka yleisöstä kuului, oli kova, todella kova. Barcelona johtaa ja voittaa pelin lopulta. Pelin jälkeiset voitonbileet alkavat ja kadut täyttyvät ihmisistä. Se kokemus oli huippu.

 

 

Tällainen on fiilis kun kotijoukkue tekee Camp Noulla voittomaalin: LINKKI VIDEOON

Palaa